Willy`s nye knæ

Willy`s nye knæ

Willy
04.06.2010

Og en stor tak til dyrlæge Ken Lindeblad der har opereret Willy med ny teknologi, Lars der har assisteret Ken, veterinærsygeplejerske Vivi der opdagede Willy`s dårlige knæ, samt det øvrige flinke personale på Fakse Dyrehospital
               

Willy blev halt på højre bagben i april/maj md 2010, og vi var til dyrlæge for at finde ud af årsagen, da hans halten blev ved, det var mest om aftenen når han havde ligget et stykke tid, men efter et øjeblik i oprejst tilstand var det væk igen, og vi fik ikke konstateret hvad det var, så Jeg bestilte tid hos en hundemassør samt begyndte at gå til WaterWalking på Faxe dyrehospital, og det var meget heldigt (udheldigt) for Vivi fik mistanke om det kunne være hans knæ der var problemet, og Jeg skulle få dyrlægen til at kikke på ham. Det gjorde dyrlægen så og konstaterede at Vivi havde ret, han havde ondt i knæene og det var dem begge, og Willy blev derfor røntgenfotograferet og det blev konstateret han havde overrevet korsbånd. Såååå den 4.6.2010 blev han opereret i højre bagben, og vi begyndte så den langvarige efterbehandling med
3x gåture af 5 minutter i snor om dagen, afkøling bøj/stræk øvelser og så ellers prøve at holde en 2 årig laekenois rolig.
Træning i WaterWalker 2 X ugentlig samt gåture i vandet ved Guldborgsund.
Tilsyneladende gik det helt fint for den 16. juli 2010 (6 uger efter) fik vi ny tid til operation af venstre bagben.


Willy`s operation af venstre bagben er også gået godt, men der var begge korsbånd revet over vi skal nu den 26 juli have taget clips ud og så skal vi igen til WaterWalking 2 x om ugen, og tager så korte gåture.
Han bare går derudaf på sine bagben, det er helt utroligt så hurtigt en hund kommer sig over en sådan operation. Vi har på intet tidspunkt hørt eller set ham reagere på smerte fra benene.
 Vores største problem er hans bukser som han går med i stedet for en stor skræmmende skærm om hovedet, som vi på ingen måde kan lide.
Han vil nemlig ikke af med bukserne igen, og når de bliver vasket, bliver det nøje overvåget, og han vogter dem når de hænger til tørre Det bliver en langvarrig afvænnings tid, for det er det værste ved operationerne, at vi tager bukserne fra ham igen og han bliver ulykkelig.
Der ligger billeder af ham og hans bukser
billedsiderne samt hans nye vensre knæ.

24.08.2010
Der er nu gået 5 1/2 uge efter 2. operation og nu går det rigtig godt igen. Vi havde desværre lige en lille hurdle vi skulle over, for da Willy fik fjernet clipsene gik der desværre hul på såret, og vi måtte få nye clips i, dette fik vi lige ordnet på Vordingborg dyrehospital der hører under Faxe, men vi måtte så vente 14 dage inden vi kunne starte på waterwalking og så var der booket så meget op pga ferie, at vi kunne ikke starte rigtigt op, men kunne så køre lidt til Guldborg og træne . Nu har vi så været i waterwalker 2 gange og det ser efter Vivi og Sara`s udsagn meget fint ud, og på nuværende tidspunkt træder han faktisk bedre igennem end før operationen.
Vi var også noget bekymret for fredag den 20.8.10 blev han stukket af hvepse, og havde lavet nogle krumspring så han blev lidt halt på højre bagben når vi havde gået tur.
Men gudskelov tilsyndeladende kun lidt forvridning eller ondt pga stikkene, for til waterwalking den 23.8.2010 blev han tjekket igennem og alt var normalt ved operationsstederne, ingen varme og hævelser, og han blev ikke halt efter waterwalking.

røntgenbillede af højre knæ efter operation, billede af hans sår med clips og waterwalking i Guldborgsund

Løbende orientering om fremskridt

Her vil Willy og Jeg skrive lidt efter lidt hvordan vi gør fremskridt med træningen og hvordan han`s ben ter sig.

Fredag den 10 september 2010

Der er nu gået 8 uger efter operationen af venstre knæ, og 14 uger efter højre knæ.
Vi træner i waterwalker 2 x ugentligt nu, samt vore gåture er blevet lidt længere, har nu 2 x været i grusgrav hvor der både er vand og grus at gå i, og så er vi begyndt at trave en lille smule. Vi træner slalom og cavalleti, og når ikke han (styrter) rundt i haven efter de andre og flygter fra myggene, så går det helt fint med ham nu. Han er så glad og indordner sig fuldstændigt sin situation, og endnu har han tilsyneladende ikke savnet sin ding dinger.
Efter vi havde været en tur på vejen og i vandet ved Guldborg begyndte det at knirke i højre knæ når han gik, men Ken har tjekket ham og finder ikke noget foruroligende, så vi satser og træner videre.

Sådan håber Willy han kommer til at sidde igen, til træning i grusgrav, med udsyn over hele området.

Opdatering af Willy

2010 10 10

I fredags var det 12 uger siden Willy blev opereret.
Han går stadig i waterwalker hos Vivi Faxe dyrehospital, og der er utrolig gode fremskridt. Hans skridt længde er nu meget bedre end før operationerne og han er ved at få rigtig gang i muskler både i benene og i lænd og ryg.
Vi er også så småt begyndt at træne igen, dog endnu kun med lydighed og i dag havde vi dog også åben rundering, hvor han løb ud til 4 figuranter, en rigtig dejlig dag for Willy og mig.

Se mig lige her, Jeg er så glad for igen at være til træning sammen med alle kammeraterne, Jeg står her mellem nogle forhindringer som min mor dog ikke vil have mig til at snuppe, selv om Jeg har enorm lyst.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE